Poslanici danas o amandmanima na zakone iz oblasti obrazovanja

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu raspravom o amandmanima na set zakona iz oblasti obrazovanja.

Izvor: Beta

Sreda, 22.01.2020.

10:52

Poslanici danas o amandmanima na zakone iz oblasti obrazovanja
EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

Među njima su izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, na koji je podneto 18 amandmana, od kojih je resorni odbor prihvatio jedan.

Na predložene izmene Zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija podneto je ukupno osam amandmana, na Predlog zakona o žigovima 18 amandmana, na Predlog zakona o srednjem obrazovanju 11 amandmana, o dualnom obrazovanju 12 amandmana.

Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo nije prihvatio nijedan amandman.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je ranije u parlamentu da se izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja nalaze pred poslanicima zbog uskladjivanja sa Zakonom o zaštiti podatka o ličnosti.

Kada je reč o izmenama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Šarčević je naveo da se on usaglašava sa dva zakona koja je skupština već usvojila - o dualnom srednjem obrazovanju koji se već primenjuje, kao i o dualnim studijama koji još nije u primeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: