Tek rođena beba nađena kraj puta kod Kučeva; "Dete je stabilno"

Novorođenče, staro nekoliko dana, pronađeno je pored puta u selu Ceremošnja kod Kučeva, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u u Požarevcu.

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2020.

11:47

Tek rođena beba nađena kraj puta kod Kučeva;
Ilustracija: Depositphotos/ VBaleha

Beba je pronađena pored puta u pletenoj korpi. Pronašao ju je jedan meštanin, koji je odmah obavestio policiju.

Novorodjenče je zbrinuto na Odeljenju neonatologije u Požarevačkoj bolni i prema prvim informacijama dobrog je opšteg stanja.

U MUP-u navode da je istraga u toku, kako bi se pronašla majka deteta. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević saopštio je povodom potresne vesti o napuštenoj bebi u Kučevu, da je zdravstveno stanje deteta stabilno i da će resor kojim rukovodi uraditi sve što može kako bi se dete zbrinulo na najbolji mogući način.

U saopštenju za javnost se navodi da je reč o "muškom detetu starom 3 sata koje je nađeno pored kontejnera" i dodaje se da je zdravo, kao i da je smešteno u bolnicu.

"Njegovo zdravstveno stanje se prati iz sata u sat, ali sve činjenice govore o tome da je stabilno. Dete će svakako biti zbrinuto, Centar za socijalni rad je preuzeo sve svoje nadležnosti da vidi da to dete bude smešteno za početak u ustanovi, a kasnije i u hraniteljskoj porodici", rekao je Đorđević i uputio još jedan apel roditeljima da ne ostavljaju svoju decu napolju, u neuslovima, jer time mogu da ugroze njihov život.

Prema njegovim rečima, roditelji ukoliko imaju poteškoća mogu "uvek, 24 sata" da se obrate centrima za socijalni rad, koji će svakako pružiti adekvatnu pomoć.

Ministarstvo je tu uvek da pomaže, i kada je ovo dete u pitanju, kao sa svakim prošlim detetom učiniti sve da pomogne i da to dete bude zbrinuto, a ja kao ministar ću vrlo brzo i otići u Kučevo i posetiti ovu bebu", kazao je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: