Vučić u Davosu: Dva panela i brojni susreti

Davos -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu učestvovati na dva panela i imaće niz bilateralnih susreta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije, koji je sinoć prisustvovao otvaranju Foruma, najpre učestvuje na panelu "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana", a potom na radnom ručku na temu "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Kako je sinoć najavio, on će na oba skupa govoriti o tome kako vidi budućnost, o "malom Šengenu", ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima.

Vučić će prisustvovati i obraćanju predsednika SAD Donalda Trampa učesnicima Foruma, dok je na marginama skupa planiran njegov susret sa Robertom O Brajanom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

Vučić je večeras uoči otvaranja Ekonomskog foruma da je za Srbiju veoma važno da bude u Davosu.

"Važno je da budemo dobro predstavljeni", rekao je predsednik i podsetio da je ovo šesta godina da se naša zemlja predstavlja na najevećem ekonomskom forumu u svetu.

Prvog dana boravka u Davosu Vučić je imao razgovore sa brojnim zvaničnicima, među kojima su šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Svetskog ekonomskog foruma Berge Brende, kao i sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom.

Inaće, glavne teme ovogodišnjeg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprečavanje klimatske apokalipse".

Na skupu koji će trajati do 24. januara učestvovaće neke od najvećih svetskih kompanija, a organizatori Foruma će od svih zatražiti da se obavežu na dostizanje neto-nulte emisije ugljenika do 2050. godine ili ranije.

strana 1 od 126 idi na stranu