Vrata automobila se zaglavila u Berlinu - nekada Mejevoj, sada Džonsonu VIDEO

Britanski premijer Boris Džonson nakon što je stigao u Berlin u nedelju ostao je gotovo zarobljen u svom automobilu - kao nekada Tereza Mej.

Izvor: B92, J.B.
Podeli
EPA/Facundo Arrizabalaga
EPA/Facundo Arrizabalaga

Premijer Velike Britanije Boris Džonson našao se u situaciji da se "grčevito bori" kako bi se pridružio kolegama iz EU, što bi, kako u šali piše "Raša tudej", mogao da bude "karmički odgovor na sam Bregzit".

Nemačka kancelarka Angela Merkel stajala je na crvenom tepihu čekajući da mu poželi dobrodošlicu, dok je pripadnik obezbeđenja pokušavao da otvori vrata automobila koja su se zaglavila.

Nakon nekoliko pokušaja vrata su se konačno otvorila. Sve to vreme Džonson je sedeo unutra, a RT vidi ovu situaciju kao odgovarajuću metafora za godinu poteškoća u odnosima između Britanije i EU.

Džonson je u Berlinu zbog mirovnih pregovora o Libiji.

RT podseća da je njegova prethodnica Tereza Mej proživela sličan incident u decembru 2018. godine kada se srela s Merkelovom u Berlinu. Ona je otišla u nemačku prestonicu radi pregovora o Bregzitu, ali se zaglavila u svom automobilu i izašla iz njega tek nakon nekoliko pokušaja.

strana 1 od 573 idi na stranu