OEBS osudio napad na novinara u Atini

Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir osudio je napad na novinara Tomasa Jakobija u Atini i zatražio punu istragu o tom slučaju.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.01.2020.

15:44

OEBS osudio napad na novinara u Atini
EPA-EFE/SIMELA PANTZARTZI

Jakobi, dopisnik Dojče velea i francuskog lista La Kroa, fizički je napadnut sinoć dok je izveštavao o protestu desničarskih ekstremista u Atini. Zadobio je povrede lica, a oprema mu je ukradena.

"Takvo zastrašivanje, brutalnost i nasilje nad novinarom koje je moglo da se završi tragično, neprihvatljivo je i ne može da se toleriše", rekao je Dezir.

Ovo je drugi put da je Jakobi meta nasilnog napada, koji su skoro sigurno izveli članovi Zlatne zore koji su ga navodno prepoznali kao nekoga ko je sarađivao na dokumentarnom filmu o toj ekstremističkoj grupi 2016. godine, navodi se u saopštenju OEBS.

Dezir je pozdravio reakciju grčke vlade koja je osudila napad i pozvao vlasti da počinioce izvedu pred lice pravde.

"Bezbednost novinara mora da se osigura u svako doba, naročito tokom izveštavanja sa demonstracija", rekao je Dezir i pozvao na preduzimanje efikasnih mera kako bi se okončala nekažnjivost za zločine nad novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: