"Veleizdaja": Prevodilac Bundesvera optužen za špijuniranje za Iran

U nemačkoj državi Koblenc počinje suđenje Nemcu avganistanskog porekla, koji je godinama bio savetnik u nemačkoj vojsci pod optužbom za špijunažu u korist Irana

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.01.2020.

13:17

EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Tužilaštvo je 51-godišnjeg čoveka koji je identifikovan samo kao Abdul S, optužilo za izuzetno ozbiljan slučaj veleizdaje i kršanje zakona o tajnosti, prenosi AP.

Njemu se na teret stavlja da je kao prevodilac i savetnik u jednoj kasarni na zapadu Nemačke u 18 slučajeva prosledio vojne tajne iranskoj obaveštajnoj službi.

Sudija Tomas Bergman odlučio je da suđenje do daljnjeg bude održano iza zatvorenih vrata iz bezbednosnih razloga.

Supruga Abdula S, Asaj S, takođe, državljanka Nemačke i Avganistana, optužena je za saučesništvo u veleizdaji.

Tužilaštvo je navelo da je ona od početka podržavala njegovo prebacivanje dokumenata u Iran, ne precizirajući prirodu te podrške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: