Ukrajina insistira da im Iran preda crne kutije

Ukrajina će na današnjem sastanku sa iranskom delegacijom zahtevati od Irana da preda crne kutije oborenog ukrajinskog aviona

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos/ reflextions
Depositphotos/ reflextions

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Vadim Pristajko je novinarima izjavio da će iranskom ministru za puteve i urbani razvoj Mohamadu Eslamiju biti preneta poruka da bi vraćanje crnih kutija bio znak da Iran želi nepristrasnu istragu.

Iran je juče saopštio da će pokušati da analizira crne kutije oborenog ukrajinskog aviona, demantujući ranije izveštaje da je doneta odluka da se one pošalju u Ukrajinu radi analize, preneo je Rojters.

"Mi nastojimo da analiziramo crne kutije ovde u Iranu. Inače, druge opcije uključuju Ukrajinu i Francusku, ali odluka da ih posaljemo u drugu zemlju još nije doneta", rekao je zvaničnik zadužen za istrage nesreća u iranskoj civilnoj avijaciji Hasan Rezaifar za agenciju IRNA.

Druga iranska agencija, Tasnim, pre dva dana je objavila da će crne kutije aviona, za koji je iranska vojska priznala da ga je greškom oborila 8. januara, biti poslate u Ukrajinu.

U padu aviona poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

strana 1 od 573 idi na stranu