Naredne sedmice glasanje o poverenju bugarske vlade

Bugarska vlada suočena je sa glasanjem o poverenju naredne sedmice, nakon što je na hiljade ljudi tokom protekla dva meseca ostalo bez vode.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.01.2020.

17:43

Naredne sedmice glasanje o poverenju bugarske vlade
Foto: Depositphotos, Furian

SIutacija je izazvala protest javnosti.

Predlog, koji je danas podnela glavna opoziciona srtranka socijalista, dolazi 10 dana nakon što su tužioci teretili ministra životne sredine Nena Dimova da je namerno loše upravljao krizom vezanom za vodu u zapadnoj Bugarskoj, koja je započela krajem novembra i tek treba da bude rešena, preneo je Rojters.

Dimov je u međuvremenu podneo ostavku.

Ovo je četvrti pokušaj Socijalističke partije (BSP) u poslednjih 12 meseci da sruši vladajuću koaliciju premijera Bojka Borisova, koji će verovatno kao i prethodni propasti, jer vlada desnog centra ima malu većinu u parlamentu.

"Apelujem na sve koji žele promene...ujedinimo se jer postoje teme iznad nas", rekla je liderka BSP Kornelija Ninova.

"Čist vazduh, čista voda, čista hrana su teme koje mogu da nas ujedine", istakla je ona.

Socijalisti, koji imaju 79 mesta u parlamentu koji broji 240 poslanika, navode da su obezbedili podršku manjinske etničke turske partije Pokret za prava i slobode, ali to neće biti dovoljno.

Tužioci navode da se Dimov suočava sa kaznom od osam godina ukoliko bude osudjen.

On, pak, navodi da nije učinio ništa loše i da su krizu sa vodom izazvali suša i loše upravljanje objektima na lokalnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: