Srbin na prevaru pobegao hrvatskim policajcima, upozoreni svi na graničnim prelazima

Iz KBC "Sestara milosrdnica" u Zagrebu u nedelju je pobegao pritvorenik remetinečkog zatvora Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije.

Izvor: Jutarnji.hr

Ponedeljak, 20.01.2020.

11:52

Srbin na prevaru pobegao hrvatskim policajcima, upozoreni svi na graničnim prelazima
Ilustracija: Deposit photos/vilevi

Kako javljaju zagrebački mediji, on je iskoristio trenutak dok je bio u toaletu i napustio je bolnicu gde je bio na lečenju, potvrđeno je u Ministarstvu pravosuđa Hrvatske.

Potvrđeno je i da se sve dogodilo u nedelju oko 11:15 h, javlja "Jutarnji list".

Pritvorenik je bio pod direktnim nadzorom dvojice pravosudnih policajaca.

On je bio nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rešenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019. Krajem oktobra donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je Đorđević priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. novembra se žalio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenog vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Nakon što je donesena neprosnažna presuda, Đorđević se žalio na rešenje o određivanju pritvora, ali mu je Županijski sud u Velikoj Gorici odbio tu žalbu i produžio pritvor. Obrazloženje zbog kojeg su ga ostavili u Remetincu bilo je da ima prebivalište u Srbiji, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku te da postoji opasnost da bi ako bi ga pustili na slobodu mogao postati nedostupan Hrvatskom pravosuđu ili čak i pobeći. I Đorđević je to i učinio, pa tako postoji vesrovatnoća da je možda već napustio Hrvatsku.

O njegovom bekstvu odmah su obavešteni i svi granični prelazi, a sad će se daljom istragom ustanoviti je li beg bio planiran, ima li pomagača ili više njih, te je li napustio Hrvatsku.

Kako saznaje "Jutarnji", on je u bolnici bio na lečenju i pod nadzorom pravosudnih policajaca, ali je u jednom trenutku rekao da je nešto progutao i kako bi se ustanovilo o čemu je reč, on je zatražio u jednom trenutku da ode do toaleta i nakon toga je nestao.

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske utvrđuje sve okolnosti bega pritvorenika, te eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca, a policijska uprava zagrebačka je izdala nalog za raspisivanjem poternice za odbeglim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: