Poverenik podneo prijavu zbog objave iskaza u medijima

Poverenik za informacije Milan Marinović podneo je krivičnu prijavu protiv odgovornih za objavljivanje u medijima iskaza osumnjičenog za otmicu maloletne M. K.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.01.2020.

15:17

Poverenik podneo prijavu zbog objave iskaza u medijima
Ilustracija: Depositphotos/zharate1

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je sproveo postupak nadzora u Višem javnom tužilaštvu u Nišu i utvrdio da je osumnjičeni bio saslušavan od strane službenih lica MUP i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, navedeno je u saopštenju.

Na osnovu činjenica utvrđenih u postupku nadzora, poverenik je zaključio da postoje osnovi za sumnju da su podaci o ličnosti iz iskaza osumnjičenog učinjeni dostupnim neovlašćenim licima, što je za posledicu imalo objavljivanje tih podataka u medijima.

Poverenik je, iz tog razloga, Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, kao stvarno i mesno nadležnom, podneo krivičnu prijavu zbog osnova za sumnju da je izvršeno krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka iz člana 146. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: