Tela Ukrajinaca poginulih u obaranju aviona vraćena kući FOTO

Tela jedanaest Ukrajinaca koji su poginuli kada je iranska raketa srušila ukrajinski putnički avion stigla su u Ukrajinu gde je priređena oproštajna ceremonija.

Izvor: Beta/AP

Nedelja, 19.01.2020.

13:54

Tela Ukrajinaca poginulih u obaranju aviona vraćena kući FOTO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Oni su među 176 ljudi poginulih u katastrofi 8. januara kada je avion kompanije "Ukrainian erlajns" na putu za Kijev srušen neposredno posle poletanja iz Teherana. Iran je tri dana kasnije priznao da je avion greškom pogođen njihovom protivvazdušnom raketom.

Katastrofa boinga 737 ukrajinske aviokompanije dogodila se u jeku velikih tenzija između Irana i SAD ubrzo pošto su iranci raketama gađali baze u Iraku gde su stacionirani američki vojnici.

Tela poginulih Ukrajinaca dovezena su danas na aerodrom u Kijevu ukrajinskim vojnim avionom. Počasna garda prenela je kovčege do terminala aerodroma gde će do uveče moći da se oda pošta poginulim.
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, premijer Oleksij Gočaruk i drugi zvaničnici prisustvovali su ceremoniji na kijevskom aerodromu, prenosi Frans pres.

Na snimcima prenošenim uživo vidi se kako se prevoze kovčezi sa devet članova posade i dva putnika.

Zaposleni ukrajinske aviokompanije prisustovali su ceremoniji na pisti, neki od njih u suzama ili sa buketom cveća u rukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: