Talibani ubili porodicu u Avganistanu

Talibani su pogubili šest članova jedne porodice, uključujući jedno novorođenče, u selu na severu Avganistana, saopstili su danas zvaničnici te zemlje.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.01.2020.

12:43

Talibani ubili porodicu u Avganistanu
Ilustracija: EPA-EFE/JALIL REZAYEE

Talibani su negirali bilo kakvu umešanost u to ubistvo, rekavši da je taj napad rezultat ličnog spora.

Međutim, lokalni avganistanski zvaničnici su rekli da su talibani optužili tu porodicu da se bavi prostitucijom i osudili ih na smrt zbog nemoralnih dela, a zatim im upali u kuću i otvorili vatru iz oružja.

Majka novorođene devojčice, kao i sestra blizankinja, preživele su, ali su obe detetove noge morale da se amputiraju, prenosi AP.

Avganistanske snage bezbednosti koje su smeštene u selu su pomogle evakuaciju dvoje preživelih u bolnicu.

Njih su napali talibani, a u pucnjavi su ubijena i trojica militanata.

Lokalni stanovnici su osporili navode o prostituciji i tvrde da je jedan član te porodice bivši talibanski ekstremista, koji se nedavno pridružio mirovnom procesu.

Talibani sada kontrolišu ili drže vlast nad približno polovinom Afganistana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: