Sprema se nova koalicija bez Kurtija?

Priština -- U Prištini se priprema nova koalicija za sastav vlade u kojoj nema Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja, preneo je prištinski portal Indeks onlajn.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Nova koalicija bez Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja priprema se nakon što su se sastali Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli kako bi razgovarali o eventualnom formiranju vladajuće koalicije i institucija, piše portal.

Prema izvorima portala, do sastanka je došlo jer pokret Samoopredeljenje, koji predvodi Aljbin Kurti, i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe nisu uspeli da se dogovore o budućoj vladajućoj koaliciji.

Na sastanku je dogovoreno da mesto premijera, u slučaju da se formira ova koalicija, pripadne nekome iz stranke Fatmira Ljimaja PDK, tvrdi izvor ovog portala .

Haradinaj je spreman da razmotri koalicione ponude od drugih subjekata, preneo je Kljan Kosova.

"Ako bi Kurti ili Samoopredeljenje imali neku ideju šta treba da se ubuduće desi, mi bi to razmotrili. Ali gospodin Kurti nas do sad nije pozivao niti za konsultacije, niti za bilo šta. Ako nas neko drugi, u konkretnom slučaju DSK, ili bilo ko ko dobije mandat pozove za konsultacije, mi bi to razmotrili i videli šta da činimo", kazao je Haradinaj za ovaj portal.

strana 1 od 95 idi na stranu