Novi slučajevi misterioznog virusa

Kineske zdravstvene vlasti saopštile su u subotu da su otkrile još četiri slučaja upale pluća izazvane novim sojem koronavirusa u gradu Vuhanu.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.01.2020.

17:52

Novi slučajevi misterioznog virusa
Ilustracija: Depositphotos/ Alan

To je izazvalo zabrinutost da bi se bolest mogla širiti i dalje.

Četiri osobe kojima je dijagnostikovana ta upale pluća u stabilnom su stanju, saopštila je zdravstvena komisija grada i to dan pošto je potvrdila smrt drugog pacijenta.

Poznato je da je oko 50 ljudi zaraženo i to osobe koje su putovale u Vuhan ili žive u njemu, prenosi Rojters.

Svetska zdravstvena organizacija upozorava da je moguće širenje epidemije, s obzirom na to da brojni Kinezi planiraju putovanja u inostranstvo iduće nedelje zbog mesečevih novogodišnjih praznika.

Tajland je ove nedelje prijavio dva slučaja koronavirusa kod kineskih putnika iz Vuhana, dok je Japan potvrdio jedan slučaj.

Koronavirusi su velika porodica virusa koji mogu izazvati infekcije u rasponu od obične prehlade do SARS-a.

Vlasti u Singapuru, Južnoj Koreji, Tajvanu i na Tajlandu pojačale su nadgledanje putnika iz Vuhana na aerodromima, a iste mere najavljuju i Indonezija, Malezija i Filipini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: