Osude zbog izjava Vesne Pešić: Idu putem bezumlja i linča

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da skandalozni i sramni pozivi na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nažalost, nisu novina

Izvor: Tanjug

Subota, 18.01.2020.

18:20

Osude zbog izjava Vesne Pešić: Idu putem bezumlja i linča
Screenshot/TV Prva

On je dodao i da nije prvi put da se čuju od opozicione, Đilasove koalicije, i onih ljudi koji ih podržavaju.

"Pored činjenice da se jasno vidi kako bi se oni ponašali prema ljudima koji misle drugačije, ovakav poziv predstavlja i teško krivično delo i nadležna tužilaštva bi trebalo da reaguju", rekao je za” ministar Stefanović reagujući na pretnje predsedniku Vučiću koje je preko društvenih mreža uputila Vesna Pešić.

Stefanović dodaje i da su, po svemu sudeći, ovi sramni postupci verovatno neizgovoreni deo Đilasovog programa, koji je nedavno predstavio.

Pešićeva je, u međuvremenu, obrisala taj tvit, u kome je, tvrdeći da Aleksandar Vučiću hoće da se "proglasi doživotnim predsednikom" i da "Putin baš to radi", napisala: "Ako Brnabicka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu... ".

"Do kad će biti tako?"

Povodom tvita Vesne Pešić oglasio se i ministar odbrane aleksandar Vulin.

"Poziv na ubistvo je krivično delo osim kada tražite smrt predsednika Srbije Aleksandra Vučića, do kad će biti tako", upitao je ministar Vulin.

"Vesna Pešić voli o sebi da govori kao pacifisti, kojoj je svako nasilje strano, osim kada ima priliku da pozove na nasilje među Srbima. Ovakvi pozivi služe da se stvori atmosfera nasilja i mržnje i da poziv na ubistvo Vučića postane legitimna ideja i rešenje za svaki problem", izjavio je Vulin.

On je oceno da se "tako ludacima daju ideja i podsticaj, a političarima i tajkunima, narko dilerima i kriminalcima političko opravdanje za napade i organizaciju nasilja".

"Nije Vesna Pešić prva iz partija DOS koja traži Vučićevu smrt i poziva na građanski rat, ali morala bi biti prva koja je to izgovorila i nije prošla bez kazne za poziv na ubistvo i sukob. Poziv na ubistvo je krivično delo osim kada tražite Vučićevu smrt, do kad će biti tako?", upitao je ministar odbrane i predsednik Partije socijalista.

"Bezumlje i linč"

Potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević takođe je osudio "poziv Vesne Pešić na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

"Deo opozicije čije delovanje iz senke generiše Vesna Pešić je posle svih neuspelih pokušaja da dođe do vlasti, krenuo putem bezumlja i bukvalnog linča, što potvrđuje poziv Vesne Pešić na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića", naveo je Milićević u saopštenju za javnost.

On je ocenio je takva najava krvoprolića pokazali da su ti "nazovi političari ogoljeno krenuli da ostvare ono što su od početka naumili - vlast po svaku cenu pa i po cenu života predsednika Srbije".

"Na njihovu žalost taj naum neće ostvariti jer im to ne dozvoljavaju građani Srbije koji za razliku od njih vole svoju državu i na demokratski način odlučuju ko će biti njihov predstavnik i voditi Srbiju putem prosperiteta, a to je nesumnjivo Aleksandar Vučić", istakao je Milićević.

On je poručio Vesni Pešić "i onim koje ona predvodi mora biti jasno da ih građani Srbije ne žele, jer je građanima Srbije stalo do mira i stabilnosti u državi, napretka i boljeg života, a garancija da će se to ostvariti jeste politika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije".

Milićević je zaključio i da je krajnje vreme da pravosudni organi reaguju i postupe u skladu sa svojim nadležnostima, s obziroma da je Vesna Pešić svojim stavom na najgrublji način ne samo atakovala na život Aleksandra Vučića već i na državu čiji je on predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: