Vašington uveo sankcije iranskom generalu - "nadgledao masakr 148 Iranaca bez odbrane"

Američke vlasti uvele su danas sankcije jednom iranskom visokom zvaničniku ocenjujući pored toga da Teheran radi na smirivanju bilateralnih vojnih tenzija.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 17.01.2020.

20:52

Vašington uveo sankcije iranskom generalu -
Ilustracija: Depositphotos/ Fckncg

Američki izaslanik za Iran Brajan Huk izjavio je da se sankcije odnose na generala Hasana Šahvarpura, optuženog za "krvavu represiju" demonstrancija u novembru u gradu Mahšahr.

Huk je rekao da je general "nadgledao masakr 148 Iranaca bez odbrane" na području Mahšahra na jugozapadu Irana.

Prema njegovim rečima, SAD su dobile 80.000 poruka nakon zahteva iranskom narodu da sa američkom vladom podele video-snimke, fotografije i svedočenja o represiji.

"I dalje smatramo da su predstavnici režima (Irana) odgovorni za kršenja ljudskih prava", dodao je Huk.

Sankcije protiv generala se odnose na zabranu ulaska u američku teritoriju, što je simbolična mera pošto su vlasti SAD već do sada Irancima znatno pooštrile mere ulaska na njihovu teritoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: