Potvrđena optužnica protiv Mektića

Sud Bosne i Hercegovine je u celosti potvrdio optužnicu protiv bivšeg ministra bezbenosti BiH Dragana Mektića i drugih.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.01.2020.

16:49

Potvrđena optužnica protiv Mektića
Foto: Derpositphotos/Kuzmafoto

"Tužilaštvo BiH danas je primilo potvrđenu optužnicu i obaveštenje od sudije za prethodno saslušanje Suda BiH, kojim je optužnica u predmetu protiv Dragana Mektića i drugih potvrđena u celosti u odnosu na sve optužene", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mektić je juče rekao da je Sud BiH vratio na doradu Tužilaštvu optužnicu koju su podigli protiv njega.

Optužnica za zloupotrebu položaja je osim protiv Mektića podignuta i protiv Igora Golijanina, bivšeg šefa Kabineta ministra u Ministarstvu bezbednosti BiH, Samira Agića u svojstvu pomoćnika ministra u istom ministarstvu i Edina Garaplije u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija - INZA d.o.o. Sarajevo.

Prema navodima optužnice, navedene osobe su zloupotrebom položaja i ovlašćenja počinile krivično delo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine, a dokumentirana su različita vršenja zloupotrebe položaja ili ovlasti najviših državnih zvaničnika i službenika u Ministarstvu bezbednosti BiH prilikom realizovanja međudržavnog projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, a koji je finansirala delegacija Evropske unije u BiH, a vrednost projekta iznosila je 198.454,51 evra.

Mektić je nakon podizanja optužnice rekao u razgovoru za sarajevski portal Klix da je optužnica protiv njega rezultat lične osvete glavne tužiteljke Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

On je bh. pravosuđe nazvao "kriminalnom i korumpiranom hobotnicom" koja montira procese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: