"Nuđena mi je podela Makedonije"

Lider albanske vladajuće stranke u Severnoj Makedoniji DUI Ali Ahmeti izjavio je da mu je u prošlosti bila nuđena podela Makedonije po etničkim linijama.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.01.2020.

10:56

EPA/GEORGI LICOVSKI

On je dodao da je podelu ekspresno odbio

Skopski portal Plus info piše da je Ahmeti istakao da bi svaka podela Severne Makedonije bila štetna i za Albance i za Makedonce u toj zemlji.

"Imao sam ponudu lidera veliki političkih stranaka za podelu Makedonije, ali sam odmah odbio tu ponudu. Jer svaka podela ove zemlje bi bila štetna. Veoma štetna za Albance, ali i za Makedonce", naglasio je Ahmeti u intervjuu za ABC njuz.

Rekao je i da nije moguće deliti neke stvari "nožem" i da bi, da se dogodilo, to uticalo na kreiranje novih manjina i u Albaniji i u Makedoniji, "što bi otvorilo nove rane".

"Mi nismo prihvatili podelu Makedonije. Ja sam i makedonskim političarima rekao da je ova država moja, koliko je i njihova. Želim da imamo naše simbole i jezik i mi smo postigli te ciljeve. Imamo Univerzitet, jezik u Sobranju i u institucijama, kao i naše simbole", zaključio je Ahmeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: