Mediji: Ovaj čovek mora biti smenjen

Beograd -- Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan mora da ode, piše beogradska štampa.

Izvor: Blic, Tanjug, Večernje novosti
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema pisanju "Blica", Trivan se tokom mandata retko pojavljivao u javnosti, a sada kada se građani guše u zagađenom vazduhu, umesto da preduzme hitne mere, odgovornost svaljuje na druge.

Pod naslovom "Trivan mora da bude smenjen" list piše da on mora da snosi odgovornost zbog zagađenja.

O njegovoj odgovornosti, piše list, govori i činjenica da je Sekretarijat energetske zajednice pokrenuo postupak protiv Srbije zbog nepotpune primene direktive o velikim ložištima, koja se odnosi na emitovanje štetnih gasova.

List navodi i da za dve i po godine mandata nije uradio ništa na sprovođenju mera protiv aerozagađenja, da je novac za ekologiju nenamenski trošen, da je Srbija u međuvremenu postala prva u Evropi i deveta u svetu po smrtnosti od zagađenja, kao i da u Srbiji godišnje od posledica zagađenog vazduha umre 10.770 ljudi.

"Blic" prenosi i da se Trivan na sednici vlade nije potresao kada ga je premijerka Ana Brnabić kritikovala da je zbog neoglašavanja u javnosti i načina na koji radi posao krivac za sliku stvorenu u medijima.

I "Večernje novosti" bave se ovom temom i isiču da je zakazalo i Ministarstvo energetike, a oba ministarstva su, kako se navodi, kadrovi SPS-a.

List "Kurir" piše da dok se građani guše u smogu i vazduh je zagađen, Trivan ne nudi nijedno sistemsko rešenje.

"Kurir" kao krivca za zagađenje pominje i Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila u saobraćaju na putevima koji je Ministarstvo saobraćaja usvojilo krajem decembra 2019. godine, a kojim je za dve godine produžen rok proizvođačima teretnih i terenskih vozila i autobusa za vojsku da koriste normu euro 3 motora.

Istim pravilnikom produžen je i rok proizvođačima civilnih kamiona i autobusa da koriste euro 4 i euro 5 motore i tako zagađuju vazduh.

strana 1 od 126 idi na stranu