"Odakle novom premijeru nekretnine vredne više miliona dolara?"

Ruska opozicija zatražila je odgovor na pitanje kako je novi ruski premijer Mihail Mišustin stekao nekretnine u vrednosti od nekoliko miliona dolara.

Izvor: D. Ð.

Četvrtak, 16.01.2020.

16:30

EPA/YURI KOCHETKOV

Putinovi protivnici ubrzo su nakon imenovanja Mišustina krenuli u ispitivanje njegove pozadine, prenosi Gardijan.

Državni registri nekretnina počeli su da kriju Mišustinovo ime i njegovu povezanost sa kućama u predgrađu Rubljovka, kao i sa apartmanom u centru Moskve. Cena ovih nekretina procenjena je na skoro deset miliona dolara.

Trenutni vlasnik je ruska vlada, što je čest slučaj za nekretnine pod oznakom tajnosti.

Dodaje se da je žena novog premijera u prethodnih devet godina zaradila oko 13 miliona dolara, dok se istovremeno malo zna o njenom biznisu i ne postoji kompanija koja je registrovana na njeno ime.

"Mišustin je bio "sluga" naroda u 20 od prethodnih 22 godine. Zašto je onda toliko bogat?", pita se Aleksej Navaljni, opozicioni političar.

U međuvremenu, Putinove pristalice pohvalile su izbor predsednika Rusije za novog premijera, koji, prema spostvenom priznanju, nije spavao celu noć nakon što je imenovan za naslednika Medvedeva.

"Mišustin zna kako da izbalansira interese biznisa i države", rekao je bivši ministar finansija Aleksej Kudrin.

Podršku Mišustinu dao je i predsednik Dume Vjačeslav Volodin.

"Škola života je bila teška za njega i on je sposoban za velika dela", izjavio je Volodin.

Mišustin je postao premijer nakon "iznenadne" ostavke Dmitrija Medvedeva, koja je usledila nakon govora ruskog predsednika pred poslanicima državne Dume.

Mnogi svetski mediji navode da iza svega stoji kombinatorika Vladimira Putina, čiji je cilj ostanak na vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: