Putin i Netanjahu: Važno očuvati istinu o Drugom svetskom ratu

Predsednik Rusije Putin i izraelski premijer Netanjahu istakli su u telefonskom razgovoru važnost očuvanja istorijske istine o Drugom svetskom ratu.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2020.

13:21

Putin i Netanjahu: Važno očuvati istinu o Drugom svetskom ratu
Foto: EPA / SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Prema navodima pres službe, oni su razgovarali o brojnim hitnim pitanjima koja se tiču rusko-izraelske saradnje u svetlu predstojeće posete ruskog predsednika Izraelu, do koje će doći kasnije ovog meseca.

Tokom te posete on će prisustvovati dogadajima posvećenim 75. godišnjici oslobađanja koncentracionog logora Aušvic i Dana sećanja na holokaust, preneo je TAS S.

"Obe strane su naglasile važnost očuvanja istorijske istine o Drugom svetskom ratu i neprihvatljivosti pokušaja revidiranja njegovog ishoda", navodi se u saopštenju.

Telefonski razgovor je inicirala izraelska strana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: