"Ovo je brutalan i divljački napad, neprihvatljiv u bilo kojem normalnom društvu. Nivo nasilja je šokantan"

Dablinska policija pokušava da sklopi slagalicu monstruoznog zločina u kom je 17.godišnji tinejdžer otet, ubijen, a potom i raskomadan.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2020.

10:21

Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Irska policija je, kako prenosi Index.hr, u ponedeljak pročela da pronalazi delove tela u kesama za smeđe u severnom delu Dablina. Obdukcijom je utvrđeno da delovi tela pripadaju 17.godišnjem Kijanuu Malredi Vudsu.

Šef dablinske policije Kristi Mangan izjavio je da je porodica ubijenog tinejdžera tek u sredu obaveštena o ubistvu i nalazima obdukcije, piše "The Irish Times".

"Ovo je brutalan i divljački napad na dete i potpuno je neprihvatljiv u bilo kojem normalnom demokratskom društvu", rekao je Mangan i dodao: "Nivo nasilja je šokantan. Sprovodimo temeljnu istragu", kazao je šef policije.

Policija veruje da je dečak ubijen još u nedelju i da je moguće da je bio deo neke od uličnih bandi među kojima besni rad oko preprodaje narkotika. Takođe, ovo ubistvo se povezuje i sa prethodna dva povezana s tim ratom u gradu Drogedeu.

Policija je saopštila i da su došli do informacije da bi ovaj stravičan čin mogao biti odmazda za ubistvo preprodavca droge Ričarda Karberija (39) koje se dogodilo prošle godine.

Mediji su preneli da se ubijeni tinejdžer sumnjičio da je u ime svoje bande pretio drugim ljudima i da je oštetio imovinu tokom uličnih napada.

Međutim, šef policije je napomenuo da još uvek nije sa sigurnošću utvrđeno zašto bi neko ubio 17.godišnjaka u Drogedi, a zatim ga raskomadao a ostatke njegovog tela bacio u Dablinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: