Iranci sahranili poginule u padu aviona

Iranci su u sredu sahranili svoje državljane, koji su među 176 poginulih prilikom obaranja ukrajinskog aviona u Teheranu.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2020.

10:37

Iranci sahranili poginule u padu aviona
Ilustracija: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Uiverziteti širom Kanade održali minut ćutanja kako bi odali poštu žrtvama.

Na jednom od snimaka objavljenim na internetu, vidi se kako je zastava Irana sklonjena sa kovčega jedne od žrtava, čija majka je vikala: "Skinite je", prenosi Rojters.

U međuvremenu, kanadski ministar saobracaja Mark Garno rekao je da su istražitelji iz Kanade obišli mesto nesreće, u kojoj je stradalo 57 Kanađana, i da će kasnije pregledati olupinu.

"Ono što su nam Iranci rekli je da će nam biti dozvoljeno da učestvujemo ne samo u dekodiranju (crnih) kutija,već i u analizama", rekao je Garno na konferenciji za novinare.

On je dodao da Kanada zahteva da ima zvaničan status u istrazi Irana o padu aviona, koji su oborile iranske snage, prenosi AP.

Garno je istakao da se dvoje kanadskih istražitelja nalazi u Iranu kao deo međunarodnog tima i da dobro sarađuju, ali da želi da njihovo učešće u istrazi bude formalizovano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: