Rama je tužio Haradinaja, a Haradinaj mu je odgovorio

Priština -- Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj komentarisao tužbu koju je protv njega podneo albanski premijer Edi Rama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Rama je, podsetimo, protiv Haradinaja podneo tužbu zbog klevete o navodnoj razmeni teritorija. Haradinaj tu tužbu ocenjuje kao neutemeljenu, kao i pokrenutu kako bi se izbegla politička odgovornost.

Haradinaj je naveo da će u zakonskom roku pripremiti odgovor na tužbu, preneo je Kosovo onlajn.

"Objavljeno je u medijima da je premijer Albanije, Edi Rama, na sudu podneo tužbu protiv mene. Ja ću, po zakonu, pripremiti odgovor na tužbu, u zakonskim rokovima", naveo je Haradinaj.

Tužbu naziva neosnovanom i pokušajem izbegavanja odgovornosti.

"Tužba premijera Rame potpuno je neutemeljena i njegova je politička diverzija kako bi se sakrio iza medijskih drama i izbegao odgovornost. Naš narod i Kosovo imaju ljude koji će biti njen branik u svakom trenutku", naveo je Haradinaj u objavi na Fejsbuku.

Rama je prethodno podneo Osnovnom sudu u Prištini tužbu protiv Haradinaja u kojoj je naveo da ga je Haradinaj klevetao zbog čega zahteva izvinjenje i obeštećenje.

U tužbi se navodi da je Haradinaj u nekoliko emisija emitovanih u oktobru prošle godine govorio o razmeni teritorija izmedju Beograda i Prištine, optužujući Ramu da je sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vucićem pokrenuo ideju o razmeni teritorija.

strana 1 od 95 idi na stranu