Pre tačno dve godine ubijen je Ivanović; "Srbija neće stati dok se ne nađe ubica" VIDEO

Beograd -- Pomen povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, biće održan ujutru u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, najavila je Milena Ivanović.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Tanjug
Tanjug

Pomen će biti održan u 08.15 časova, jer je u to vreme pre dve godine Oliver Ivanović ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

"Oliver je voleo da odlazi u hram sa sinom Bogdanom. To je bio ritual kada smo zajedno boravili u Beogradu. Tako da ću i ove godine to da uradim sa Bogdanom", rekla je Milena Ivanović, supruga ubijenog lidera Građanske inicijative SDP za Kosovo online i dodala da će to postati tradicija - da se svake godine sa prijateljima okuplja u hramu.

Pomenu, koji je služio vikar patrijarha Irineja, episkop Stefan, prisustvovali su supruga Olivera Ivanovića, Milena, sa sinom, kao i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Prisustvovali su i ministri Nebojša Stefanović, Branko Ružić, Nenad Popović, Zoran Đorđević, Rasim Ljajić, Mladen Šarčević, Goran Knežević, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, zamenik direktora te kancelarije Petar Petković i državni sekretar u MSP Veljko Odalović.

Poštu ubijenom Ivanoviću odali su članovi porodice, prijatelji, ali i veliki broj građana.

U ime porodice, episkop Stefan zahvalio je svima koji su došli da odaju poštu Oliveru Ivanoviću, uz poruku da služenje današnjeg pomena pokazuje "da ne zaboravljamo naše ljude i da ih nikada nećemo zaboraviti".

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, u 8.15 sati ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Do sada izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni.

Dvogodišnji pomen ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održan i u Kosovskoj Mitrovici u 10 sati na mestu njegovog ubistva, ispred prostorija njegove stranke.

Ivanović je ubijen 16. januara 2017. godine, u 8.15 sati.

Izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva još nisu otkriveni.

"Srbija neće stati u istrazi dok se ne otkriju nalogodavci i počinioci tog zločlina, i to 'stvarni'"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da je danas, na drugu godišnjicu ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, osnovna poruka da Srbija neće stati u istrazi dok se ne otkriju nalogodavci i počinioci tog zločlina, i to "stvarni, a ne oni kako bi neki voleli da naprave tu priču".

Ona je za Radio-Televiziju Srbije rekla da Beograd tu istragu vodi sam, bez ikakve podrške Prištine i međunarodnih činilaca na Kosovu, pri čemu pre svega misli na EULEKS, dok, kako je rekla, UNMIK tu "nema naročite ingerencije".

Kako je rekla, srpske vlasti imaju "određena saznanja" koja ona ne može da saopšti da ne bi ugrozila ljude i istragu, navodeći da je situacija na Kosovu takva da se ne mogu sprečiti ubistva ni zaštićenih svedoka Specijalnog suda.

"Mi vodimo istragu sa vezanom levom i desnom rukom od strane Prištine i međunarodne zajednice", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da optuženi za ubistvo Ivanovića ne mogu očekivati pravilno sudjene na Kosovu i istakla da je optužnica "farsa" i da su "dokazi, ako se tako mogu nazvati, kontradiktorni".

"Srbiji i Srbima, ma gde živeli, su potrebni mir, stabilnost, bezbednosti i Srbija će znati kako da sačuva mir i obezbedni sigurnost Srbima ma gde oni živeli", poručila je Brnabić, koja je prisustvovalo pomenu za Ivanovića, u Hramu Svetog Sava, na Vračaru.

strana 1 od 95 idi na stranu