Ministarstvo odgovorilo na odgovor "Vremena": Nemojte se baviti patetičnom demagogijom, priznajte propust

Ministarstva kulture i informisanja ocenilo je da je redakcija lista "Vreme" svojim saopštenjem pokazala da i dalje ne razume razloge za prekršajnu prijavu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.01.2020.

17:12

Ministarstvo odgovorilo na odgovor
Ilustracija: Deposit photos/BrianAJackson

To je učinjeno zato što je "Vreme" uradilo identičnu stvar kao i nekoliko tabloida, odnosno prenelo je inkriminisani sadržaj koji je naišao na skoro plebiscitarnu osudu javnosti, saopštilo je Ministarstvo.

Kontekst u kojem je to učinjeno, odnosno sadržaj teksta čija je grafička oprema sporna, nebitan je u ovom konkretnom slučaju i irelevantan sa zakonske tačke gledišta, navodi se.

U saopštenju se dodaje da je, bez obzira na motive, "Vreme" uradilo istu onu stvar zbog koje su i sami osudili naslovne strane nekoliko dnevnih listova, odnosno, preneli su sadržaj koji nanosi štetu interesima maloletnog lica.

"Po zbunjujućoj i zabrinjavajućoj logici lista 'Vreme', svaki dan bi svako glasilo moglo da objavljuje isti inkriminisani sadržaj, pod uslovom da kritički govori o predmetnom fenomenu", ocenilo je Ministarstvo i pozvalo redakciju "Vremena" da se ne bavi patetičnom demagogijom i da prizna da je učinila propust.

"Ministarstvo kulture i informisanja ne samo da neće povući prekršajnu prijavu, već će nastaviti da ukazuje na kršenje zakona bez obzira o kom se mediju radi i bez obzira na njihove uobičajene političke stavove ili naklonosti", navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još:

Ministarstvo: Prekršajni postupak protiv magazina "Vreme" zbog naslovnih strana tabloida; Stigao odgovor

Reagovalo ministarstvo: Kopanje po vrućim ranama - dno medijskog nemorala i bestidnosti

Srpski telegraf se izvinio Moniki, njenoj porodici i javnosti

Burna rasprava: Gde je granica? - Nakon reakcije Ministarstva i izvinjenja tabloida, "napad" na ministra VIDEO

Ministarstvo: "Srpski telegraf" nastavio sa medijskim zločinjenjem, izvinjenje bilo lažno i licemerno

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: