Juče su ipak bili otakazani neki letovi s beogradskog aerodroma, a i danas su VIDEO

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" jutros su otkazana poletanja aviona za Tiranu i Podgoricu, kao i sletanja aviona iz tih gradova.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.01.2020.

08:24

Juče su ipak bili otakazani neki letovi s beogradskog aerodroma, a i danas su VIDEO
Screenshot/TV Prva

To je i navedeno na sajtu aerodroma.

Ukupno je juče, zbog guste magle bilo otkazano 44 mleta, kažu s aerodroma "Nikola Tesla" za TV Prvu.

Sinoć su otkazana sletanja iz Podgorice, Pariza, Praga, Beča, Zagreba, kao i poletanja za Podgoricu, Tel Aviv, Beč i Prag.

Zbog magle, uprava beogradskog aerodroma pozvala je putnike da na internetu prate obaveštenja o letovima i promenama uslovljenim meteorološkim prilikama.

Kako kažu, aerodrom je otvoren i raspolaže Kategorijom IIIb, odnosno najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti, magle, pa od avokompanija i pilota zavisi da li će sleteti ili poleteti u tim uslovima.

To znači da su na aerodromu stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste od 50 metara i vertikalne vidljivosti većoj od 15 metara.

Na aerodromu napominju da je za to da li će aviokompanije sletati ili poletati u uslovima smanjene vidljivosti, osim kategorije aerodroma, važno i nekoliko drugih činilaca:

Da li su avioni opremljeni adekvatnom opremom za prijem signala sa zemlje, da li piloti poseduju odgovarajuće dozvole za sletanje i poletanje u ovakvim uslovima, procedura koje propisuju aviokompanije i na kraju, zavisi od odluke pilota, koji odlučuju da li će u uslovima smanjene vidljivosti sleteti u Beograd, preusmeriti let na najbliji aerodrom odnosno da li će uopšte i poleteti ka Beogradu.

Sve informacije o redu letenja i statusu pojedinacnih letova u realnom vremenu mogu se dobiti putem internet prezentacije aerodroma www.beg.aero, putem broja telefona Info centra 011 209 4444, kao i u izabranoj aviokompaniji, kažu na aerodromu "Nikola Tesla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: