Putin predložio novog premijera

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je Državnoj dumi kandidata za premijera zemlje - Mihaila Mišustina, saopšteno je iz Kremlja.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 15.01.2020.

17:30

Putin predložio novog premijera
Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Mišustin je trenutno na poziciji predsednika Federalne poreske službe Rusije.

„Predsednik Vladimir Putin održao je radni sastanak sa Mihailom Mišustinom i ponudio mu mesto premijera. Dobivši saglasnost, predložio je Mišustinovu kandidaturu za mesto premijera na razmatranje u Državnoj dumi“, navodi se u saopštenju pres-službe Kremlja.

Donji dom parlamenta (Duma) održaće u četvrtak u 9 sati ujutru po lokalnom vremenu sednicu na kojoj će raspravljati o kandidatu za premijera.

U međuvremenu, Putin je potpisao uredbu o raspuštanjuu ruske vlade i uredbu po kojoj je Dmitrij Medvedev imenovan za vršioca dužnosti premijera.

Dosadašnji ruski premijer Dmitrij Medvedev saopštio je pre nekoliko sati da je podneo ostavku i da raspušta vladu, posle razgovora s Vladimirom Putinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: