"Srpska lista neće imati korist od povećanja broja ministarstava"

Potpredsednica Pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiu odbacila je navode da će od povećanja broja ministarstava u vladi korist imati Srpska lista.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.01.2020.

09:40

"Vlada mora da ima manje jednog ministra iz srpske zajednice i jednog ministra iz bilo koje druge nevećnske zajednice na Kosovu. Ako bude više od 12 ministara, vlada će imati trećeg ministra, koji će predstavljati jednu od manjinskih zajednica na Kosovu", napisala je sinoć Hadžiu, pozivajući se, kako je navela, na kosovski ustav.

Hadžiu je dodala i da je premijer taj koji odlučuje kog će od predstavnika manjinskih zajednica predložiti za ministra.

Potpredsednik kosovskog Pokreta Samoopredeljenje Besnik Bisljimi objavio je u utorak najnoviju ponudu Demokratskom savezu Kosova (DSK) za formiranje vlade koja, između ostalog, podrazumeva povećanje broja ministarstava sa 12 na 14 resora.

Prema tom predlogu, broj ministarstava povećaće se sa 12 na 14, po kome će Samoopredeljenje imati pet ministarstava, a DSK šest, dok će tri ministarstva pripasti manjinama, a, kako se navodi u pismu koje je Aljbin Kurti uputio Isi Mustafi, prvi potpredsednik vlade pripada DSK, a drugi Samoopredeljenju.

"Nadam se da ćete prihvatiti naš predlog i bez odlaganja da formiramo vladu i sprovedemo usaglašeni vladin program", poručio Kurti u pismu Mustafi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: