Kosovska policija upala u kuću direktora škole "Bora Stanković"

Kosovska policija upala je jutros u kuću Petra Aksića u selu Straža kod Gnjilana i izvršila pretres i premetačinu, javlja RTS.

Izvor: RTS

Sreda, 15.01.2020.

09:10

Kosovska policija upala u kuću direktora škole
Ilustracija: Depositphotos/ Chalabala

Aksić je RTS-u prijavio da je veća grupa policajaca upala jutros nešto posle šest sati. Uz sudski nalog pretresli su kuću i druge objekte, u potrazi za automatskom puškom.

"Pretres je trajao duže od sat vremena. Otišli su i ostavili kuću u premetačini. Neko je prijavio da posedujem oružje. Nisu se čak ni izvinili za uznemiravanje, jer su očito došli po lažnoj prijavi, pošto ne posedujem nikakvo oružje", reko je Aksić.

Aksić je direktor škole "Bora Stanković" u Koretištu i Straži, selima u blizini Gnjilana.

U Straži danas živi oko 500 Srba, duplo manje nego što ih je u selu bilo do 1999 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: