Trostruki ubica iz Splita mogao bi potpuno da izbegne zatvor

Trostruki ubica iz Splita Filip Zavadlav mogao bi potpuno da izbegne služenje zatvorske kazne, navode hrvatski mediji.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/denisk999
Ilustracija: Depositphotos/denisk999

Branko Šerić, poznati advokat koji je na poziv samoorganizovanih grupa podrške Filipu Zavadlavu preuzeo odbranu tog trostrukog ubice iz Splita, odlučio je da odustane od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što pre sprovelo psihijatrijsko i psihološko veštačenje njegovog branjenika.

Naime, pokaže li se da Filip Zavadlav nije sposoban za suđenje, sud neće utvrđivati njegovu kaznenu odgovornost, nego će mu odrediti lečenje, a ono ne sme da traje duže od pet godina. U protivnom, preti mu duža zatvorska kazna. Ukratko - moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio troje ljudi, potpuno izbegne zatvor.

Osumnjičeni za trostruko ubistvo Filip Zavadlav (25) nije bio u stanju da iznese odbranu pred Županijskim državnim tužilaštvom u Splitu, nakon čega se pokrenulo pitanje njegove uračunljivosti.

Kako podseća Indeks, ovo ne bi bio prvi slučaj u hrvatskom pravosuđu da ubica izbegne zatvorsku kaznu usled proglašene neuračunljivosti.

Tako je svojevremeno vinkovački advokat Darko Zadro proglašen neuračunljivim, zbog čega nije služio zatvorsku kaznu zbog ubistva počinjenog u septembru 2011. godine, nego je lečen u bolnici Vrapče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu