Nemac i Italijanka optuženi za krijumčarenje migranata u Severnoj Makedoniji

Tužilaštvo Severne Makedoniije za organizovani kriminal podiglo je optužnicu za krijumčarenje migranata protiv državljana Nemačke i Italije, poreklom iz Gane.

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi u saopštenju, oni se optužuju da su "iz koristoljublja, po prethodnom dogovoru, ilegalno preveli migrante preko državne granice" Severne Makedonije sa Grčkom.

Dvoje optuženih su, precizira se, 5. januara, sa namerom da do Austrije ilegalno dovedu trojicu migranta iz Gane krenuli za Grčku putničkim vozilom sa nemačkom registracijom.

"Migrantima su obezbedili isprave – lične karte iz Evropske unije. Na graničnom prelazu Bogorodica, prilikom policijske kontrole legitimisali su se holandskom, švedskom i nemačkom ličnom kartom", navodi se.

Trojica migranata, koji kao i krijumčari potiču iz Gane, platili su ukupno 500 evra za putne troškove, a prema dogovru, ostatak od po 1.000 evra po osobi trebalo je da isplate po dolasku na krajnje odredište – u Austriju.

U optužnici koja je podneta krivičnom sudu u Skoplju Tužilaštvo za organizovani krirminal Nemca i Italijanku tereti da su "kao saizvršitelji počinili krivično delo krijumčarenje migranata", a sudu je dostavljen i predlolog za produženje pritvora za dvoje optuženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu