Milanović i Erdogan razgovarali o reviziji Dejtonskog sporazuma

Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ DANIEL KASAP
EPA/ DANIEL KASAP

Zagrebački nedeljnik Nacional piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog pre 25 godina i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića s Erdoganom nije bilo bilo previše vremena za detaljne razgovore o situaciji u Bosni i Hercegovini, dvojica predsednika ipak su uspela barem načelno da dogovore u kom smeru bi trebalo da ide saradnja Hrvatske i Turske u narednom periodu, piše ovaj hrvatski nedeljnik.

Izvori bliski štabu Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera saglasila da bi jedna od glavnih tačaka trebalo da bude i analiza funkcionisanja Dejtonskog sporazuma.

Milanović, koji je ranije bio premijer Hrvatske, na funkciji pedsednika zameniće odlazeću Kolindu Grabar Kitarović, a dužnost će, kako se očekuje, preuzeti 18. februara, za kada je planirana njegova inauguracija.

strana 1 od 157 idi na stranu