"Ko se zadnji smeje, najslađe se smeje"

Lider britanske partije Bregzit Najdžel Faraž napušta ove nedelje svoje omiljeno "pozorište", parlament Evropske unije u Strazburu.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2020.

19:10

EPA-EFE/ PATRICK SEEGER

Kako prenosi AP, mesto napušta sa osećajem da je ispunio svoju misiju.

Agencija ističe da se Faraž, koga su godinama ismevali proevropski poslanici i političari, sada oseća kao onaj ko se poslednji smeje, preneo je AP.

Kada 31. januara Velika Britanija bude napustila EU, to će biti istorijski gubitak za evropski blok i istorijski dobitak za one slične Faražu.

"Kada sam prvi put došao ovde, počeo sam da govorim da će Velika Britanija napustiti Evropsku uniju, svi su mislili da je smešno", rekao je Faraž u intervjuu AP, govoreći o svojim ranim danima u EP-u krajem devesetih.

"Bio sam negativac pantomime. Znate šta? Ljudi ustaju i zvižde. I to će mi nedostajati", rekao je Faraž, koji treba da isprazni svoju poslaničku kancelariju do kraja sedmice.

"Prilazim i kažem, 'izvinite, imam drugačije gledište.' Svi vrište. Svi vrište: 'rasista, ekstremista'", rekao je Faraž i dodao da je sve što je učinio bilo da je dao ljudima priliku da iskažu ono što stvarno misle.

Sada, kao i tada, on kao autsajder gleda kako se Bregzit odvija ispred njegovih očiju.

Posao sprovođenja Bregzita je na konzervatvnoj vladi premijera Borisa Džonsona.

Faraž je formirao novu Bergzit partiju, koja nije uspela da osvoji nijedno mesto na prošlomesečnim izborima u Velikoj Britaniji.

Mnogi sebi pripisuju zasluge za to što se Bregzit dogodio, pa to čini i Faraž.

"Ne, da nisam bio ovde, ne bismo otišli", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: