U lavinama u Kašmiru i Avganistanu 126 mrtvih

U lavinama u pakistanskom delu Kašmira i susednom Avganistanu od nedelje je poginulo 126 osoba, saopštili su danas zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.01.2020.

15:43

U lavinama u Kašmiru i Avganistanu 126 mrtvih
Tanjug/AP Photo/ Dar Yasin

Samo u poslednja 24 sata u pakistanskom delu Kašmira poginulo je 55 osoba, izjavio je portparol pakistanske službe za vanredne situacije Vasim Udin.

Kako je naveo, samo u jednoj lavini u dolini Nilum poginula je 41 osoba.

Lokalne vlasti u Kašmiru su proglasile vanrednu situaciju u pogođenim oblastima, navodeći da se spasioci suočavaju sa velikim problemima pokušavajući da dopru do ugroženih sela.

Stanovnici se evakuišu vojnim helikopterima, a nadležni pokušavaju da ponovo osposobe autoputeve da bi se doprlo do ljudi koji su odsečeni zbog obilnih snežnih padavina i u Pakistanu i Avganistanu.

Snežne padavine pogodile su i provinciju Balučistan, na jugozapadu Pakistana, gde je poginulo 20 osoba. Još 12 osoba nastradalo je u susednoj provinciji Pundžab.

U Avganistanu tokom noći je poginulo još 15 osoba.

Zbog snega, poplava i kliziišta oštećeno je oko 300 kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: