Osnovana nova stranka u Prištini

Duda Balje, predstavnica Bošnjaka na KiM, poslanica u kosovskom parlamentu, saopštila je da je u Prištini registrovana Socijaldemokratska unija, čiji je lider.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ Petrit Prenaj
Ilustracija: EPA-EFE/ Petrit Prenaj

Balje je na svojoj Fejsbuk stranici navela da tu stranku čini veliki broj istomišljenika, a njihov zajednički cilj je da prištinskoj političkoj sceni ponude nešto novo i drugačije.

SDU će, kaže, raditi na promenama, a neće samo o njima pričati.

Nova stranka je, prema njenim rečima, stranka poštenih ljudi, radnika u širem demokratskom smislu, stranka kreativnih mladih, stranka pesnika i umetnika, stranka pravnika i lekara, stranka odgovornih preduzetnika, intelektualca, domaćica... i ljudi iz dijasore.

SDU će se, ističe, zalagati za socijalnu pravdu i humanije društvo sa jednakim šansama i mogućnostima za sve.

„Usredsredićemo energiju na brigu o nezaposlenima, povećanje uključenosti mladih u javni sektor, dostojanstveniji status srednje klase, jednaki status žena i učešće marginalizovanih i ranjivih grupa u procesu odlučivanja ", napisala je Balja.

Nastojaće, kaže, da afirmišu kulturno i drugo nacionalno blago Bošnjaka, kao i svih drugih etničkih zajednica, da njeguju nacionalna obeležja, jezik i pismo, štitiće autentičnost i demokratske oblike širenja kulture...

"SDU je moderna stranka koja nudi alternativu socijalnim, ekonomskim, kulturnim i drugim izazovima na savremeni način. Naše osnovne vrednosti su ravnopravnost, solidarnost i sloboda...", napisala je Balja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu