Podgoričko tužilaštvo: Ne vršimo pritisak na medije, biće još procesuiranja

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici odbacilo navode da vrše pritisak na medije, navodeći da se u "svakom postupku rukovode svojim nadležnostima".

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2020.

09:20

Podgoričko tužilaštvo: Ne vršimo pritisak na medije, biće još procesuiranja
Tanjug/AP Photo/Ana Paunkovic

U saopštenju su naveli da će i u narednom periodu "bez obzira na profesiju ili funkciju, procesuirati bilo koje lice, ukoliko se utvrdi da su u njegovim radnjama ostvareni bitni elementi krivičnog dela".

Urednici portala IN4S i Borba, Gojko Raičević i Dražen Živković su uhapšeni u nedelju uveče, a pušteni su juče da se brane sa slobode nakon što su saslušani u ODT u Podgorici.

Njih je policija uhapsila zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje panike i nereda, saopštila je sinoć Uprava Policije.

Oni su objavili informaciju da se u državnoj vili "Gorica" dogodila eksplozija. Uprava policije je zvanično demantovala tu informaciju navodeći da se desio manji kvar elektro-instalacije koji je brzo popravljen.

To je drugi slučaj za nekoliko dana hapšenja novinara u Crnoj Gori zbog izazivanje panike i nereda.

Prethodno je bila uhapšena urednica "Fos medija" Anđela Đikanović jer je objavila lažnu vest da će "specijalne snage kosovske policije Rosu pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan", što je crnogorska Vlada demantovala.

Đikanović je posle jednodnevnog pritvora puštena da se brani sa slobode.

Predstavnici medija, NVO sektora i opozicije ocenili su da je hapsiti novinare u demokratskom društvu neprimereno i protivno međunarodnom standardu slobode izražavanja, a policija je poslednja koja treba da reaguje na moguće kršenje profesionalnih standarda u novinarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: