Optužnica protiv grupe "Amerika" vraćena tužilaštvu na dopunu

Viši sud u BG vratio je tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu podignutu zbog trgovine drogom protiv četvorice pripadnika grupe, koju mediji zovu "Amerika".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto

Okrivljeni su i dalje u pritvoru.

Ovu odluku je donelo krivično vanpretresno veće suda 9. januara nakon razmatranja optužnice koja je podneta sudu na potvrđivanje u septembru 2019. godine.

Svi okrivljeni su i dalje u pritvoru, rekla je Tanjugu portparol suda Tatjana Tešić.

Na ovoj optužnici su Veselin Raičević zvani Meda (57) inače rođeni brat Vojislava Raičevića poznatog kao Voja Amerikanac koji je ranije ubijen, kao i I. A.(60), A. S. (41) i makedonski državljanin A.J. (52).

Oni se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga koje je izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

Raičević i ostali uhapšeni su sredinom aprila 2019. godine u Beogradu.

Prilikom hapšenja, kako je tada saopšteno, zaplenjeno je oko dva kilograma heroina.

Put droge praćen je od ulaska u Srbiju iz Bugarske do Beograda.

Prema pisanju medija grupa poznata kao "Amerika" postoji nekoliko decenija i bavi se trgovinom narkoticima, a za ove uhapšene su sumnja da sunjen deo.

Krajem aprila prošle godine sud u Limi, Peru, pravoznažno je osudio na 25 godina zatvora Zorana Jakšića (57), navodnog vođu "Amerike", zbog krijumčarenja kokain-hidroklorida u Evropu i Severnu Ameriku.

strana 1 od 113 idi na stranu