"Bezbožnici digli ruke na svetinje, da ih uzmu i da potroše kao što su potrošili i ono što su sami nasledili"

Patrijarh srpski Irinej rekao je da pravoslavni vernici u Crnoj Gori nikada ranije nisu doživeli ono što im se sada događa.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2020.

15:33

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC/bb

On je pozvao organizatore tih aktivnosti da odustanu od svojih namera jer je to nešto što je osudio čitav hrišćanski i pravoslavni svet.

"Bezbožnici su digli ruke na svetinje gospodnje. Digli su ruke na imovinu svetinja gospodnjih, da je uzmu i da je potroše kao što su potrošili i ono što su sami nasledili", rekao je patrijarh.

Kako se navodi u saopštenju, prilikom molitve za početak pravoslavne Nove godine ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, Irinej je rekao da se takvo nešto nije dešavalo, ne samo u srpskoj, nego ni u svetskoj istoriji.

"Ovo zlo koje je prisutno u Crnoj Gori ima i jedno dobro, ako zlo može uopšte da ima dobro - ono je probudilo Crnu Goru", rekao je patrijarh Irinej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: