"Demokrate pokušavaju da od teroriste Sulejmanija naprave sjajnog momka"

Američki predsednik Donald Tramp je žestoko kritikovao svoje demokratske protivnike, navodeći da su blagonaklonjeni iranskim vlastima.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.01.2020.

21:28

Getty images/Mario Tama

Tramp je na Tviteru je postavio foto-montažu na kojoj su lideri demokrata sa turbanom i čadorom.

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi na jednoj slici nosi plavi čador, veo koji prekriva glavu i ramena.

Predsednik demokrata u Senatu Čak Šumer na drugoj fotografiji nosi turban koji podseća na onaj koji nosi predsednik Irana Hasan Rohani. U pozadini tih slika je iranska zastava i natpis "Demokrate 2020".

Nensi Pelosi je kritikovala ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija 3. januara u Iraku. Nakon toga je Predstavnički dom usvojio rezoluciju o ograničavanju vojnih akcija po nalogu američkog predsednika.

"Demokrate i mediji sa lažnim vestima pokušavaju da od teroriste Sulejmanija naprave sjajnog momka, samo zato što uradio ono što je trebalo pre 20 godina. Sve što radim, bilo na planu ekonomije ili vojske, biće na meti kritika radikalne levice, demokrata koji ništa ne rade", naveo je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: