Savet bezbednosti UN odao poštu ubijenim vojnicima

Ambasadori 15 zemalja članica Saveta bezbednosti UN su minutom ćutanja odali poštu grupi od 89 vojnika Nigera ubijenih 9. januara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.01.2020.

20:05

Savet bezbednosti UN odao poštu ubijenim vojnicima
Ilustracija: Getty images/ Sprencer Platt/ staff

Vojnici su ubijeni u napadu islamista na vojni logor na zapadu te zemlje.

Savet bezbednosti je saopštio da "oštro osuđuje" taj napad.

"Svi ste potrebni Nigeru i zapadnom delu Afrike" u borbi protiv ekstremista, izjavio je ambasador te države pri UN Abdu Abari. Niger je od 1. januara nestalni član Saveta bezbednosti.

SAD su najavile da žele da smanje svoje vojno prisustvo u Africi, gde je oko 7.000 pripadnika američkih specijalnih snaga, većinom u Somaliji.

Francuska je danas ponovo okupila predstavnike pet zemalja Sahela da bi ojačala sporni legitimitet prisustva francuskih vojnika i mobilisala svoje evropske saveznike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: