Nemačkom policajcu preti otkaz zbog Hitlerovog dvojnika VIDEO

Nemačka policija razmišlja da pokrene disciplinski postupak protiv policajca koji nije reagovao kada se na ulici pojavio čovek maskiran u Adolfa Hitlera.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.01.2020.

19:45

Nemačkom policajcu preti otkaz zbog Hitlerovog dvojnika VIDEO
Getty Images/Sean Gallup

Dvojnik se pojavio na ulici u istočnoj pokrajini Saksoniji na motociklu poput nekog iz Vermahta.

Policija je saopštila da se incident istražuje, jer je moguće da je dvojnik nacističkog lidera prekršio nemačke zakone o upotrebi zabranjenih simbola.

Na snimku postavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se prolaznici smeju, među njima je i policajac u policijskom vozilu, a mnogi su i fotografisali motociklistu i njegovog vozača s karakterističnim brkovima.

Guverner Saksonije Mihael Krečmer napisao je na Tviteru da je "pojaviti se obučen u masovnog ubicu više nego neukusno". Dodao je da se nada da će okupljanje bajkera u Augsburgu, nedaleko od grada Hemnic na istoku Nemačke, biti održano i naredne godine, ali da pre toga mora da bude jasno da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da se nešto takvo neće ponoviti.

Vlasti u Saksoniji se već izvesno vreme bore da poboljšaju sliku te pokrajine kao plodnog tla za neonacističke aktivnosti, nakon što je krajnje desničarska stranka Alternativa za Nemačku osvojila više od četvrtine glasova na lokalnim izborima prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: