Fejsbuk grupa angažovala jakog advokata ubici iz Splita

Splitskog trostrukog ubicu Filipa Zavadlava braniće uticajni advokat Branko Šerić, prenosi Indeks.

Izvor: index.hr
Podeli
Ilustracija: Depositephotos / suwannar1981.gmail.com
Ilustracija: Depositephotos / suwannar1981.gmail.com

Pročitajte još:

Jutarnji: Da li je Split postao grad slučaj?

Mladić ubio trojicu jer su mu maltretirali brata? Indeks: Imao je u planu još njih, ali ih nije našao

To je potvrdio Indeksu sam Šerić, kog su novinari pozvali nakon što Zavadlava jutros nisu uspeli da ispitaju u Državnom tužilaštvu u Splitu, jer je zbog rastrojenosti proglašen raspravno nesposobnim te je odlučeno da ga se pošalje na psihijatriju u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Šerić je potvrdio da ga zastupa.

"Mene je angažovala ova grupa za podršku Filipu Zavadlavu", rekao je, objasnivši da je u pitanju grupa od 16.000 fanova.

O planovima za odbranu nije iznosio detalje.

"Imam, ali ne mogu detaljnije komentarisati.. Prvo ću da ga posetim, to je prva stvar. Imam kompletne informacije o slučaju, kontaktirao sam i županijskog državnog tužioca i sudiju istrage", rekao je za Šerić.

Osumnjičeni, potvrdio je, danas nije uračunljiv.

"Tako je. Trenutno danas nije uračunljiv, to je stanje danas, a kakvi će biti rezultat rezultati veštačenja i nalazi u Svetošimunskoj, to ćemo videti", poručio je Šerić u razgovoru za Indeks.

Zavadlava nisu uspeli da ispitaju, šalju ga na psihijatriju

Podsetimo, splitski ubica 25-godišnji Filip Zavadlav jutros zbog psihičkog stanja nije bio sposoban da iznese odbranu u tužilaštvu zbog čega je proglašen raspravno nesposobnim te će biti poslan u Zatvorsku bolnicu Zagreb, potvrdilo je državno tužilaštvo.

Osumnjičeni pomorac u tužilaštvu nije mogao aktivno da učestvuje u svojoj odbrani baš kao što dan ranije nije mogao da odgovoara na pitanja policije.

Nezvanično se saznaje kako je sinoć kod pritvorskog nadzornika govorio o samoubistvu.

Zbog toga jutros nije mogao da iznese odbranu pa je na splitsko Županijsko državno tužilaštvo stigla psihijatrijska veštakinja koja je procenila da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu