"Ovo je samo početak osvete, šamar Vašingtonu"

Lider libanske militantne grupe Hezbolah Hasan Nazralah izjavio je da je iranski napad na dve američke vojne baze u Iraku samo početak osvete.

Izvor: B92

Nedelja, 12.01.2020.

19:05

Ilustracija: Depositphotos/ Frankjunior

Oni se svete SAD zbog ubistva Generala Kasima Sulejmanija.

Nazralah je napad balističkim raketama opisao kao šamar Vašingtonu, sa ciljem slanja poruke, prenosi AP.

Kako je rekao, takav napad je samo prvi korak ka tom putu, koji će obezbediti povlačenje američke vojske iz regiona.

"Amerikanci moraju da pomere svoje baze, vojnike, brodove i službenike iz našeg regiona. Govorimo o početku faze, o novoj borbi, a o novoj eri u regionu", rekao je on.

Nasralah je pohvalio Sulejmanija zbog podrške Hezbolahu i dodao da je svet drugačije mesto posle Sulejmanijeve smrti, a ne bezbedno mesto, kako su rekli američki zvaničnici.

Kako se navodi, Hezbolah je jedan od glavnih saveznika Irana u regionu i "zakleti neprijatelj Izraela" sa kojim ima brojne sukobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: