Tajvan ponovo izabrao predsednicu Cai Ing-ven

Tajvanska predsednica Cai Ing-ven osvojila je drugi mandat, što se ocenjuje kao podrška glasača njenom oštrom stavu prema Kini.

Izvor: B92

Subota, 11.01.2020.

14:36

Tajvan ponovo izabrao predsednicu Cai Ing-ven
Foto: EPA-EFE/ DAVID CHANG

Cai je pobedila dva izazivača na današnjim izborima - nacionalističkog kandidata Han Kvo-jua i Džejmsa Sunga iz Narodne prve stranke.

Rezultati Centralne izborne komisije pokazali su da je Cai sa 5 odsto glasova vodila ispred najbližeg izazivača Han Kuo-iu-a iz Nacionalističke partije koji je imao 38 odsto, prenosi AP.

Kina i Tajvan razdvojili su se tokom građanskog rata 1949, ali Peking i dalje tvrdi suverenitet nad ostrvom i povremeno preti da će upotrebiti silu da preuzme kontrolu ako bude potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: