SAD su pokušale da ubiju još jednog iranskog zvaničnika, istog dana kad i Sulejmanija?

U istoj noći kada su SAD ubile iranskog generala Kasima Sulejmanija planirale su da ubiju još jednog visokog vojnog zvaničnika Irana u Jemenu, prenosi CNN.

Izvor: B92

Petak, 10.01.2020.

20:08

SAD su pokušale da ubiju još jednog iranskog zvaničnika, istog dana kad i Sulejmanija?
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA ↑ collapse

CNN prenosi informaciju pozivajući se na visokog američkog zvaničnika koji je upućen u akciju.

Izvor nije dao više informacija o operaciji.

Američki zvaničnik naveo je da prema saznanjima zasad nema daljih akcija protiv vođstva Kudske elitne jedinice, na čijem je čelu bio Sulejmani.

Vašington post prvi je objavio informacije o operaciji i prema tekstu u ovom listu, navedeno je da je meta bio Abdul Reza Šalaj, finansijer i jedan od komandanata Kudske jedinice.

U decembru je predstavnik Stejt departmenta objavio da administracija nudi 15 miliona za informacije o finansijskim aktivnostima, umreženosti i saradnicima Abdula Reze Šalaja.

Vest o dodatnoj operaciji dolazi nakon što se vrhovni bezbednosni zvaničnici SAD trude da odbrane tvrdnju Trampove administracije da su ubili Sulejmanija kao odgovor na moguću pretnju američkim životima. Manjak dokaza koji su za to dali širi skepticizam o opravdanosti napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: