"Ruska vojska ima jedan glavni zadatak"

Nadgledanje razmeštanja američkih projektila srednjeg i manjeg dometa je glavni zadatak ruske vojske, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Izvor: B92

Petak, 10.01.2020.

13:52

Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

"Moramo izvršiti dubinsku analizu potencijalnih vojnih pretnji i izneti mere za unapređenje oružanih snaga. Rezultati tih napora biće uzeti u obzir pri planiranju plana odbrane za 2021-2025", rekao je Šojgu na diskusiji o glavnim sferama aktivnosti ruskog Ministarstva odbrane za 2020. godinu.

Moramo pratiti razmeštanje raketa srednjeg i manjeg dometa Sjedinjenih Država, naglasio je Šojgu prilikom iznošenja ciljeva godina, prenosi TAS.

Takođe je napomenuo da se ruske strateške snage moraju naoružati raketama avangard i jars, a snage nuklearne mornarice sa borej-A.

Ministar je dodao da je ključne ciljeve za naredni period odredio vrhovni komandant ruskih oružanih snaga predsednik Vladimir Putin. Kako je naveo, ruske trupe će do kraja godine dobiti oko 4.000 novih oklopnih i motornih vozila kao ii 1.700 jedinica savremenog raketnog i artiljerijskog naoružanja.

Rusko ministarstvo odbrane planira 280.000 radova na održavanju i remontu, rekao je Šojgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: