Ministarstvo osudilo pretnje smrću novinarima

Ministarstvo kulture i informisanja reagovalo je povodom pretnji smrću novinarima koji su objavili pojedini opozicioni lideri.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/zharate1
Ilustracija: Depositphotos/zharate1

Ministarstvo još jednom podseća na činjenicu da niko nema prava da ugrožava rad novinara i medijskih radnika, da im upućuje uvrede i izriče sankcije bez sudskog postupka i tako ih onemogućava u obavljanju svojih profesionalnih dužnosti.

Takođe, naglašavamo, od velike je važnosti da javnost bude pravovremeno i, pre svega, tačno i nedvosmisleno obaveštena o svim važnim događajima u zemlji i svetu, ali da se pritom mediji moraju bespogovorno pridržavati svih zakonskih normi kako ne bi ugrozili ničije dostojanstvo, zdravlje, moral i integritet, navodi se u saopštenju Aleksandra Gajovića, državnog sekretara Ministarstva kulture i informisanja.

Ministarstvo kulture i informisanja ovim putem, baš kao i ranije, osuđuje svaki napad i pritisak na novinare, bez obzira na uređivačku politiku bilo kog glasila, poštujući svu različitost u ostvarivanju tekovina demokratije i vladavine prava, dodaje se u saopštenju.

"Podsećamo da je posao novinara da izveštavaju o temama od javnog interesa i značaja, što je zagarantovano Zakonom o javnom informisanju i medijima, a koji je usklađen i harmonizovan sa normama i odgovornošću prema licima o kojima govore. Najzad, Ministarstvo kulture i informisanja će uvek, kao i do sada, ukazivati na neosnovane atake na državne organe i njihove predstavnike, odnosno na one koji nisu u skladu sa medijskim zakonima i novinarskim kodeksom ponašanja, već su plod neprimerenosti, pristrasnosti i ostrašćenosti", zaključuje se.

Pročitajte još:

Reagovalo ministarstvo: Kopanje po vrućim ranama - dno medijskog nemorala i bestidnosti

Srpski telegraf se izvinio Moniki, njenoj porodici i javnosti

Burna rasprava: Gde je granica? - Nakon reakcije Ministarstva i izvinjenja tabloida, "napad" na ministra VIDEO

Ministarstvo: "Srpski telegraf" nastavio sa medijskim zločinjenjem, izvinjenje bilo lažno i licemerno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu