Osuda Kurca: Mržnja preko društvenih mreža je odvratan fenomen našeg doba

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je oštro osudio kampanju mržnje protiv nove ministarke pravosuđa te zemlje Alme Zadić.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.01.2020.

16:45

Osuda Kurca: Mržnja preko društvenih mreža je odvratan fenomen našeg doba
EPA-EFE/ Antonio Bat/ arhiva

"Mržnja preko društvenih mreža je odvratan fenomen našeg doba. Tako nečemu ne sme biti mesta kod nas", poručio je Kurc preko tvitera.

Najavio je da će Austrija dosledno da deluje protiv mržnje preko društvenih mreža, bilo da ona dolazi od levičara, islamista ili desničara.

Kurc je podvukao da Zadićeva, i svi drugi koji su pogođeni kampanjom mržnje uživaju njegovu punu podršku.

Ministarka Zadić, koja je bosanskog porekla, zbog pretnji i poruka mržnje preko društvenih mreža dobila je policijsku zaštitu, i nju 24 sata čuvaju tri pripadnika specijalne jedinice policije "Kobra".

Takođe i ministarka za integraciju i žene Suzane Rab osudila je kampanju protiv Zadićeve.

Ona je istakla da mržnji preko društvenih mreža, i posebno prema ženama koje su dobro integrisane u Austriji i koje se zalažu za harmoničan suživot, nema mesta.

Osudila i poruke pojedinih nevladinih organizacija iz Nemačke koje predstavljaju kancelara Kurca kao "bebi Hitlera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: