Odgovor Iranu: "Albanija nije đavolska zemlja"

Albanski predsednik Ilir Meta izjavio je da Albanija "nije đavolska, već demokratska zemlja koja je stradala u neviđenoj đavolskoj diktaturi".

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ bennyx83
Ilustracija: Depositphotos/ bennyx83

I dodao da su "zato ljudska prava za nju svetost".

Kako je prenela agencija Severne Makedonije MIA, Meta je tako prokomentarisao izjavu iranskog duhovnog vođe Alija Hamneija, koji je Albaniju proglasio za neprijatelja, dodajući da je to "đavolska zemlja koja podržava njihove protivnike".

Meta je poručio da Albanija ostaje čvrsto posvećena podršci SAD i zemljama NATO u borbi protiv međunarodnog terorizma i svega što ugrožava stabilnost i mir u svetu.

Predsednik Albanije je ocenio kao "provokaciju sa opasnim posledicama za stabilnost u regionu" iranski raketni napad na dve američke vojne baze u Iraku.

"Rakete ispaljene iz Irana na dve iračke vojne baze, u kojima su smeštene američke vojne snage i personal koalicije, provokativni su potez sa opasnim posledicama po region i njegovu stabinost. Iran mora da poštuje međunarodne dogovore, međunarodne zakone i sopstvene obaveze u interesu mira", ocenio je albanski predsednik Ilir Meta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu